Voisit kyllä blokata

Sinäkö se valitset blogin lukemisen? Siis mieluummin kuin aidon, kädessä painavalta tuntuvan romaanin tai ihan vaan dekkarin aloittamisen?

Bloggaus kiusaa silmiäsi. Unohdat räpytellä tietokoneella, pädillä tai kännykällä. Apteekkarisi tosin ilostuu!

Lukeminen avaa sinulle taitavasti kirjoitettuna uusia maailmoja. Ne voit ihan itse karautella.

Blingbling

Saat seuraamiesi bloggarien postauksista ilmoituksia vähän väliä valitsemallasi kanavalla. Se häiritsee keskittymistäsi asiallisiin asioihin. Kenties imuroit työpaikalla huomautuksen, kun pomosi tulee paikalle juuri avatessasi kuvia vilisevän kotisivun.

Kirjaa luet odotushuoneessa tai junassa tai kotisohvalla. Samalla harjoitat keskittymiskykyäsi pitkäjänteisesti.

Oma kuplasi

Kun valitset seuraamasi blogit, supistat samalla maailmasi. Kuplasta voi olla yllättävän vaikea irtaantua. Kirjasta sen sijaan, kun se loppuu, voit pahimmassa tapauksessa vain toivoa, että se kirjailija olisi paras frendisi.

Bloggari myy sinulle pyytämättä omaa elämäntyyliä tai tavaroitansa. Nuo roinat on hänelle lahjoitettu ja sinäkään et tiennyt niitä tarvitsevasi. Hän antaa sliipatun kuvan elämästään, tai ainakin siitä on karsittu pois surureunat.

Joskus postaaja voi toki olla liiankin rehellinen – ja sinua ei loppupeleissä kiinnosta yhtään hänen turvotuksensa, krapulansa, hiit-treeninsä tai koninsa luona käynyt eläinlääkäri.

Poliitikkojen plokit taas ovat järjestään niin kuivaa kamaa, ettei niitä vannoutuneinkaan demokratian kannattaja seuraa.

Vai universumi

Kaunokirjallisen teoksen todenperäisyyttä sinun ei tarvitse edes epäillä. Sehän on pelkkää fiktiota; tai ainakin sekoitus faktaa ja fiktiota.

Bloggari saa sitä enemmän seuraajia, mitä nuorempi, laihempi ja vähäpukeisemmissa kuvissa esiintyvä nainen hän on.

Kirjailijan oikeaa nimeä et välttämättä edes tiedä. Ja sinua ei muutenkaan häiritä ainakaan naamakuvaa kummemmalla informaatiolla.

Miksi vilkuilisit myöskään sattumanvaraista kirjabloggaria? Hänhän postaa vain subjektiivisen mielipiteensä.

Äläkä nyt ala höpöttää jostain lukulaitteesta!

Seuraa sinä omia passejasi – iske kätesi aitoon tavaraan, ota riski…

masapetteri, ex-palloilija

 

Kuva: ben lin (Flickr / Creative Commons)

Mainokset

8 thoughts on “Voisit kyllä blokata

Add yours

 1. Lähiopetusjaksolta lähdin pienesti innostuneena bloggaamisesta. Nyt rämmittyäni parisen viikkoa tutustumassa blogeihin ja vlogeihin olen yhä vain ahdistuneempi. Valitettavasti minun on myönnettävä, että samaistun tähän tekstiin! Jos minulla on aikaa itselleni, haluan olla rauhassa ja valitsen kirjan. t. Anniina

  Liked by 1 henkilö

 2. Minulle kävi tällä kurssilla päinvastoin – innostuin bloggaamisesta. Blogeihin tutuessani huomasin etteivät bloggaajat oikein taivu yhden kategorian alle, vaan blogosfäärissä on jokaiselle jotakin ja siihen päälle paljon turhuutta. Välillä sen kiinnostavan materiaalin etsiminen kaiken hötön seasta todellakin tuntuu rämpimiseltä.

  En ole koskaan ollut erityisen kiinnostunut elämäntyyliblogeista, yksittäisiä artikkeleita lukuun ottamatta, mutta tällä kurssilla löysin muun muassa tiede- ja kirjablogeja, jotka voittivat minut puolelleen.

  Minulle kurssin paras anti on ollut ajatus siitä, että bloggaaminen voi olla oman oppimisen väline ja keino selkeyttää omaa ajattelua. Jos tuo saa minut pohtimaan oman blogin perustamista.

  Liked by 2 people

 3. Minäkin samastun tähän kirjoitukseen. Aktiivista bloggaajaa minusta tuskin koskaan saa, kun konkreettisessa maailmassakin on niin paljon mielenkiintoisia asioita ja opittavaa, ja aika kuitenkin rajallista, niin blogien selailun/kirjoittelun sijaan mieluummin valitsen retket luontoon tai oikean kirjan lukemisen… Ajatus siitä, että blogi voi toimia omaa ajattelua selkeyttävänä tai oppimisen välineenä on virkistävä, mutta ehkä siinäkin tapauksessa olen vanhanaikainen ja kirjoitan mieluummin omaan yksityiseen päiväkirjaani kuin blogiin.

  Liked by 1 henkilö

 4. Fantastista että edelleen löytyy aidon kirjan ystäviä! En siis opiskele kirjoittamista turhaan
  Eilisen (3.12.2017, C2-C3) Helsingin Sanomien (https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005474028.html) -artikkelin mukaan äänikirjat ovat ohittaneet myynnissä jo sähkökirjat. Osa kirjailijoista tekeekin jo suoraan äänikirjoja, eikä tekstejä enää edes paineta. En ole itse myöskään kuuntelija, vaan voimakkaasti visuaalinen tyyppi, joten tuokaan ei minulta Hurraa-huutoja saa…

  Tykkää

 5. Minulla on ollut tapana valittaa, ettei ole ”aikaa” lukea kirjoja. Jossain vaiheessa havahduin, että minulla kuitenkin oli aikaa pyöriä mobiililaitteella. Minä en edes seuraa blogeja, vaan ihan näprään somea. Aloin ottaa kirjan niihin tilanteisiin, joissa minulla yleensä on puhelin tai tabletti kourassa: työmatkaratikkaan, siihen hetkeen illalla kun odottelen lasten nukahtamista ym. No luenko nyt enemmän? Ehkä vähän.

  Tykkää

 6. Niin se some viettelee! Kirjan lukemisen aloittamiskynnys kasvaa, jos alkaa miettiä, milloin sen saa loppuun asti kahlattua… Ei ihme, etteivät lapsukaiset lue kirjoja. Kohta ovat kirjailijat katoava luonnonvara.

  Yhteenkään blogiin en ole jäänyt ”koukkuun”, muita blogeja lainatakseni. Joskus eksyn tietoa etsiessäni johonkin sivustolle vähäksi aikaa selailemaan, mutta vannon, vain sen yhden kerran.

  Nyt opiskelu ja opiskelukirjallisuus ovat saaneet minut irtaantumaan romaaneista säälittävällä tavalla. Mutta vähintään printtaan kaikki opiskeluun kuuluvat pdf:t tai lainaan kirjan yhdenkin artikkelin takia, tietokoneelta en mitään lue.

  Joululomaksi hain varmuuden vuoksi tänään kirjastosta kymmenen kirjaa, joista vain kaksi suoraan opiskeluihin liittyviä. Ja kaapissa odottavat toiset kymmenen romaania, jotka ostin Kirjamessujen 2€ alelaarista.

  Suomi 100 juhlittu – joulua odotellessa!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggers like this: